Kennel Narmenak

Kennel "Narmenak" is eigendom van Frank Daams en Tineke Daams - van Toor. De naam "Narmenak" is geregistreerd bij de FCI in 1995.

Al jaren lang is onze kennel zeer bekend in binnen en buitenland voor het fokken en showen van de 'Japanse Shiba Inu' dat begonnen is in 1997 (zie onze website: www.shiba.nl).

Onze eerste Siberische Husky teefje kochten wij in 1992, 'Takuvik's Quinta', eind 1992 is 'Komapsiut Anuk' erbij gekomen en nog een jaar later 'Dancing Kiowah Born to Move' gevolgd door Takornaq Olinka' en 'Trua Love from Skagway'. In 1994 kochten wij onze Akita Inu reu 'Hama Toshiko As Aras an Uachtarain', die eind 2008 op bijna 14-jarige leeftijd is overleden, zo ook onze Quinta die bijna 14 jaar oud is geworden. In die tijd hebben wij niet gefokt met onze honden.

De laatste jaren zijn we weer zeer actief en intensief begonnen met het trainen van onze Siberische Husky's en gaan wij ook elk jaar voor een aantal weken (hopelijk over een aantal jaar voor een aantal maanden!) naar Zweden om daar goed te kunnen trainen in de sneeuw. Wij trainen onze honden voor de middellange afstand (mid-distance), die op sneeuw tussen de 45 en 150km lang is, op dryground trainen wij 20 tot 30 kilometer. In de sneeuw kunnen ze dan gemakkelijk het dubbele aantal kilometers per dag lopen door de mindere weerstand.

Wij stellen hoge eisen aan onze honden en wanneer we op zoek gaan naar een geschikte dekreu voor onze teefjes is dat niet altijd dicht bij huis! Zo zijn wij al vaker naar Zweden en naar Engeland afgereisd. Sinds 01-01-2008 is het in België verplicht om met die honden waarmee gefokt gaat worden eerst uitgebracht moet worden op een Belgische hondenshow onder een Belgische keurmeester met minimaal uitslag 'Goed'. Dit om die honden die ernstige of diskwalificerende fouten hebben uit te selecteren. Wat ook verplicht is vanaf 01-01-2009 om de oudere dieren waarmee gefokt wordt, minimaal één nakomeling uit het nest een DNA test te laten afnemen, dit op controle van ouderschap.

Voordat wij een nest fokken zijn onze honden eerst gecontroleerd op HD en oogafwijkingen. Ons doel is het fokken van ras-typische Siberische Husky's met een goed en vriendelijk karakter en het handhaven en efficiënt werken in een sledehondenteam!

Wij proberen ons te concentreren op foklijnen zoals North Wapiti, Anadyr. Waarom? Omdat wij vinden dat deze lijnen op zeer hoog niveau presteren in de sledehondensport, zoals de langste afstand race, de 'Iditarod' in Alaska en wedstrijden gehouden in Zweden zoals de 'Polar Distans', 'Femundlöpet' en 'Amundsen race'. Maar deze honden presteren ook goed op schoonheidswedstrijden. Wij fokken hoofdzakelijk voor ons zelf en hebben zo af en toe pups beschikbaar voor het juiste gezin.

Onze pups worden in huis geboren en groot gebracht, totdat ze de leeftijd bereiken om naar buiten te gaan. De pups worden goed ingeprent en gesocialiseerd. Alle honden leven in een roedel en dit zou ook moeten kunnen als het karakter correct is! Husky's behoren zeer sociaal te zijn naar mensen en naar elkaar.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een mooie, lieve Siberische Husky dan bent u van harte welkom na afspraak om kennis te komen maken met ons en onze Siberische Husky's.